Så här kan du börja handla med kryptovalutor

Hands of business lady using application on tablet computer

De senaste åren har det blivit extremt populärt att börja handla med olika kryptovalutor. Det är dock viktigt att du förstår dig på marknaden innan du börjar öppna och stänga positioner. Som nybörjare kan det vara svårt att förstå kryptomarknaden till en början. Därför ger vi dig en grundlig genomgång med allt du behöver veta. 

Bestäm vilken kryptovaluta du vill köpa

Det finns en uppsjö av olika kryptovalutor och det kan vara svårt att bedöma vad som är en bra investering. Många nya projekt försvinner snabbt och hinner aldrig riktigt slå igenom. Därför är det viktigt att läsa på om olika projekt och samla så mycket information som möjligt. Du kan till exempel titta på Techopedias lista med bästa krypto att köpa för att få lite inspiration. Det är också bra att läsa forum för att se vad andra tycker om olika investeringar. 

Välj hur du vill handla kryptovaluta

När du vet vilken kryptovaluta du vill investera i är det dags att bestämma hur du vill handla. Det finns i huvudsak två olika sätt att handla med krypto. Du kan antingen handla med CFD eller köpa krypto via en kryptobörs. 

Det första alternativet, CFD, är ett slags kontrakt där du inte behöver äga någon kryptovaluta. Du spekulerar endast på priset, vilket även brukar kallas för daytrading. Det är något som har blivit väldigt populärt de senaste åren, och särskilt bland unga

Det andra alternativet är att köpa krypto via en kryptobörs. Några av de största plattformarna är Coinbase och Binance. När du har köpt krypto måste du även ha en kryptoplånbok att förvara dessa i. Där lagar du dina tokens tills dess att du spenderar dem eller säljer dem vidare. 

Läs på om kryptomarknaden

Om du ska handla krypto bör du vara medveten om att det inte fungerar som andra finansiella marknader. Kryptomarknaden är nämligen helt decentraliserad vilket betyder att varken regeringar eller centralbanker är involverade. Alla transaktioner läggs till på en blockkedja vilken är helt transparent. 

Kryptovalutor är kända för att vara väldigt volatila vilket betyder att de kan snabbt kan rasa i värde. Det är också många faktorer som kan påverka marknaden, inklusive nyheter och stora politiska händelser. Därför är det en fördel att hålla sig uppdaterad om kryptomarknaden. 

Gör din egen tradingplan

Att ha en väl genomtänkt tradingplan är A och O om du vill lyckas som investerare. Det är särskilt viktigt inom krypto eftersom det är en så volatil marknad. En bra tradingplan bör framförallt fokusera på riskhantering och vad du har för mål med dina investeringar. Du bör även veta vilken metod du ska använda för att öppna och stänga positioner. De flesta handelsplattformar har verktyg för detta, så du kan sköta det automatiskt. 

Jämför olika plattformar innan du köper krypto

Det är inte bara viktigt att jämföra olika kryptovalutor utan även olika plattformar. De flesta plattformar går att använda både från desktop och från en mobilapp. Fundera över vad du vill ha ut från en plattform och se vilket alternativ som passar dig bäst. Är det till exempel viktigt med flera interaktiva diagram och riskhanteringsverktyg? Är det viktigt med mindre kryptoprojekt som kanske inte slagit igenom ännu? Just utbudet av kryptovalutor kan skilja väldigt mycket mellan olika plattformar. 

Det är enkelt att öppna och stänga positioner

När du väl vill börja handla med krypto är det väldigt enkelt att öppna eller stänga en position. Du behöver bara logga in på din plattform och öppna orderfönstret. Sedan anger du om du vill öppna eller stänga positionen. Det går även att lägga till olika limits som säljer en position automatiskt vid den summa du har angett. Då behöver du inte sitta och själv hålla koll på alla marknader och kurser. 

0 Shares:
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan också gilla